2008. szeptember 3., szerda

A "Szeretem Magyarországot Mozgalom" kimúlt

Szeretem Magyarországot Mozgalom, foto, photo, picture
Szomorú szívvel tudatjuk, hogy kedvenc vázakollekciónk,

a SZERETEM MAGYARORSZÁGOT nevű emeszpés banda,

az állami megrendelések után ácsingozó reklámosok és üzletemberek, kitartott bölcsészek és öregedő művészek, valamint egyéb paraziták önfényező gittegylete

hosszas agónia után, érdeklődés hiányában kampec.

Ami van, az amolyan postmortem rángatózás: én kiverem neked, te kivered nekem, de semmi buzulás. Amig az éltető pénz végleg el nem párolog.

Már a faszom sem ír uccsó kezdeményezésükbe, a szinkrontolmacs.blog.hu micsodába (trendi kommunikációs csatorna)

Kimúlt, fuccs, a megélhetési Gyurcsány-fanok elmentek civilkedni a Főantifaszista legeslegújabb útmutatásait követve.

Pá.
Találkozunk a Tarka Magyaron, kukacok.Tarka Magyar

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Őszinte MSZP-s politikusok Nagyváradon
Kőkeményen, nyíltan, őszintén, néha ironikusan, máskor humorosan beszélt ma Nagyváradon az MSZP két képviselője az anyaországi és az erdélyi magyar helyzetről.
Nyakó István, az MSZP szóvivője (balra) és Újhelyi István MSZP-s honatya a tegnapi váradi rendezvényenNyakó István, az MSZP szóvivője (balra) és Újhelyi István MSZP-s honatya a tegnapi váradi rendezvényen

A hallgatóságot egyszerre meggyőző és megdöbbentő nyíltsággal szólt a romániai magyar, illetve a magyarországi politikai viszonyokról ma a Magyar szocialista Párt (MSZP) két ismert képviselője. Nyakó István, az MSZP kommunikációs igazgatója és szóvivője, valamint dr. Újhelyi István országgyűlési képviselő azért látogatott Nagyváradra, hogy meghívottként részt vegyen a Magyar Ifjúsági Értekezlet idei nyári akadémiáján. A rendezvény témája a társadalmi kommunikáció szerepe volt az erdélyi magyar közéletben, s ebbe tökéletesen illeszkedett mind Nyakó, mind Újhelyi előadása, majd párbeszéde a hallgatósággal.

Húzások

Nyakó István, az MSZP szóvivője profi kommunikációs szakemberként beszélt kampánytechnikákról, húzásokról, műhelytitkokról, de a magyarországi helyzetre is kitért. Kifejtette: „Lényegében mindig két tábor van, az egyik lehülyéz és lopással vádol, a másik a te táborod. Nos, csak az utóbbit kell figyelembe venni, nekik kommunikálunk, őket kell megtartani, a másik oldalt úgysem lehet soha meggyőzni.” Jelezte: ma már csak úgy lehet elérni eredményt a sajtón át a lakossággal való kommunikációban, ha a politikusok a bulvár médiával jó kapcsolatot ápolnak, mert ez a legolvasottabb. „Az újságíróval egymásra vagyunk utalva. Vagy adsz neki hírt, vagy kitalál ő valami hülyeséget. Nos, akkor meg tálalj inkább te valami hülyeséget neki. Ha politikát akarunk eladni és mozgósítani, azt sajnos a bulvársajtóban lehet leginkább, mégpedig rövid üzenetekkel.” - összegzett. A kampányok általánosan érvényes szsabályairól akkor beszélt, amikor felmerült, hogy a romák voksai is sokszor döntőek lehetnek. Jelezte: „Minden szavazat számít. Az meg, hogy hogyan szerezzük meg, soha ne derüljön ki.”

Számos kampánytrükköt is ismertetett, kifejtve például: „ha szavazásra akarjuk bírni az embereket, ellenséget kell keresni, ha nincs, akkor démonizáljunk valakit, mert ma már csak ettől mennek el az emberek voksolni.”

Otthon és itthon

A konkrét magyarországi viszonyokról Újhelyi István MSZP-s honatya egyebek mellett elmondta: „A FIDESZ úgy tartja meg a szavazóbázisát, hogy mindenkit nyilvántart és állandóan nagygyűléseket és rendezvényeket szervez nekik, összetartja őket. Sajnos e tekintetben az MSZP nem így működik, és ebben kísértetiesen hasonlít az RMDSZ-re - mindkét szervezet lelassult, elfáradt.”

A romániai magyar pártokról így vélekedett: „Az MPP révén a FIDESZ igen ügyesen exportálta Erdélybe is a stratégiáját, de ez a romániai helyhatósági választásokon mégsem működött. Ám csak nem igaz, hogy hosszútávon az RMDSZ-nek ne lenne tartanivalója az MPP-től”. Az RMDSZ-ről kampánytémában elmondta: „Ebben a szervezetben megkoptak az arcok, s ha kampánytechnikákon túlmenően is nem sikerül újítani, akkor mást talál majd meg az, aki alternatívát keres, ha elindul. Ezt sokszor elmondtam RMDSZ-es barátaimnak is.”

Újhelyi elmondta még: "Tény, hogy az MSZP sokat segített az RMDSZ-nek, mindig mindenben támogattuk őket, ha igényelték. Ehhez képest ők azt kérték, ezt ne mondjuk el sehol, nehogy Erdélyben kiderüljön a dolog. Viszont amikor Erdélybe jövök, most meg mindig azzal jönnek egyesek, hogy minek tesszük be ide a lábunkat, amikor semmit sem segítünk, csak ártunk..."

Mi jöhet?

A többesélyes magyarországi politikai helyzetről Újhelyi István MSZP-képviselő így beszélt: „Mi a következőkben azt fogjuk hangsúlyozni, hogy az MSZP tudja, mit kell tennie az országért és mutogatunk a FIDESZ-re, hogy ők jövőkép nélküliek. Ők meg azt fogják hangsúlyozni, hogy mi mindent elrontottunk.” Nyakó István MSZP-szóvivő hozzátette: „Hitelességi problémánk fog támadni, nem fogjuk tudni ugyanis ellensúlyozni azt, hogy a FIDESZ hangszóróiból a választások előtt az öszödi beszéd azon tíz másodperce fog állandóan menni, amely szerint hazudtunk és elkúrtuk. Igazából nem tudom erre a megoldást.”

Névtelen írta...

ippeg most találtam meg önerőből az cikket
zseni ez a Kiss Ádám csávó, Tóta Warangy legjobb pillanatait hozza:


Magyar Farizeus Charta

Kiss Ádám
2008-09-22 10:57


A chartásdi arra volt jó, hogy megint felhergelje azokat, akik ellen elvileg létrejött. A két eseménynek azon felül nem sok hatása volt egymásra. A randalírozókat nem a párezer chartista összefogása kergette haza, hanem a szokatlanul hatékonyan fellépő rendőrség.



Aki próbál még indulatoktól mentesen és objektíven gondolkodni, az a szombati budapesti események alapján most már a valóságban is megláthatta, mennyit ér Gyurcsány Ferenc legújabb barbatrükkje, a Magyar Demokratikus Charta. Ennyit. Párezer ember, akik szép naiv elvektől hajtva kivonultak, vagy valami megmagyarázhatatlan okból még mindig hisznek Gyurcsány Ferencnek. Néhány száz cigány - még őket értem meg leginkább - csatlakozva az előbbiekhez, és velük szemben kábé ezer radikális.

A chartások meg a cigányok elmondták, hogy elég volt a radikálisokból, a radikálisok meg elmondták, hogy elég volt a chartásokból meg a cigányokból. Előbbiek ezután hazamentek, utóbbiak meg nekiálltak randalírozni, mire hazakergették őket.

Történt valami? Változott valami? Hol voltak a demokráciáért összefogó tízezrek? Hol voltak az igaz rendszerváltást követelő százezrek? Csökkent a rasszizmus? Lemondott a kormány? Történt valami azon kívül, hogy két, irritáló vezérek és rémképek által vezetett fanatizált rajongótábor csapaterősítő tréninget tartott, aminek megint súlyos pénzekben mérhető rendőri készültség, rongálás, meg a belvárosban lakók, szórakozók, turisták rossz érzése volt az ára?

Szerintem nem történt, és nem is fog. Ezt kellene végre megértenie mindenkinek, aki "jobbos támadást" lát minden Magyar Chartát érő kritika mögött. A Magyar Charta ennyit ér. Demonstrálni Ferenc mellett és felhergelni a kopaszokat.

*

Másnak is elege van a rasszizmusból. Én sem szeretem, ha műveletlen kopasz sihederek büdös zsidónak neveznek az orrom alakja miatt, vagy buzinak, mert kalapot merészelek viselni. Nem akarok olyan városban, olyan országban élni, ahol félni kell annak, aki nem "olyan", mint amilyennek embertársainak egy szereptévesztésben lévő csoportja szeretné. Ahol bármire adekvát válasz lehet a cigányozás, magyarozás, zsidózás, nácizás.

De ha egy túléléséért küzdő, lejáratódott és megbukott politikus nyilvánvaló politikai céllal indít ilyen mozgalmat azok ellen a problémák ellen, amelyeknek a létezéséért nagymértékben ő is felelős, és melyekből a politikája nem létező eredményei helyett akar tőkét kovácsolni magának, nos akkor még a legszebb, legnemesebb morális elvek és parancsolatok is a visszájára fordulnak. A belőlük fakadó tettek pedig csak gerjesztik a feszültséget.

Szombaton pedig éppen ezt láthattuk. A chartásdi arra volt jó, hogy megint felhergelje azokat, akik ellen elvileg létrejött. A két eseménynek azon felül nem sok hatása volt egymásra. A randalírozókat nem a párezer chartista összefogása kergette haza, hanem a szokatlanul hatékonyan fellépő rendőrség. Ha pedig megismétlődne még egyszer, még tízszer ugyanez, lefogadom, hogy ugyanez történne. Gyurcsány-fanek, Orbán-rettegők itt, vademberek ott, a végén meg könnygáz, aztán futólépés indulj, vagy seggedben a gumibot.

Nemtetszést nyilvánítani lehet és kell, elbújni, félni nem szabad. De a szélsőjobb, főleg az utcán randalírozó része nem az akármilyen, pláne nem az ilyen chartától fog megszűnni. Aki ebben hisz, az alapból botor. Az az érvelés pedig még álszent is, ami szerint a chartára reagálásként produkált szombati törés-zúzás bizonyítja, hogy helyes volt kivonulni chartázni.

Az un. radikálisok vezérei láthatóan nem ebben az univerzumban élnek. A többség nevében beszélnek, miközben hiába erősödtek, még most is alig van a hátuk mögött támogatottság. Égre-földre fenyegetőznek, az ellenségük az egész világ, és nincsenek kétségeik afelől, hogy le is tudják győzni az egész világot. Érvrendszerük, logikájuk, pedig már az eszelősség felé hajlik: a magyar politika Ágnes asszonya, Morvai Krisztina, egy Európa Parlamentbe készülő párt listavezetője szombati beszédében kijelentette, hogy a Chartához csatlakozók azt szeretnék, hogy a "magyarokat" ismét az ÁVH-s fekete autó vigye el, és húsdarálóba dobják őket.

A radikálisok talpasainál még ennél is rosszabb a helyzet. Akik szombaton felvonultak Budapesten, azok egyre inkább közönséges neonáci bűnözők, SS-karszalaggal, Szálasi-pólóval, meg a nyilasok egyenruháját idéző maskarákkal. Buták, hiszen a Nagymező utcai zenei fesztivál közönségére is csuklóból azt hitték, hogy ellenség. Fegyelmezetlenek és gyávák, mert maszkot húznak, csoportosan szeretnek megtámadni védtelen újságírókat, de a rendőrök elől futva menekülnek, és hatékony rendőri fellépéssel gyorsan felszámolhatók.

Ezen felül hazaárulók is, mert elveik, céljaik és jelképeik megtagadják mindazt, amit az elmúlt ezer évben ebben a hazában élők alkottak, sőt ami a zsidó-keresztény kultúrkör fogalmába általában beletartozik.

Ennek a megfékezése elsősorban nem charta, hanem a jól működő rendészet, oktatás és kultúra dolga. A szélsőjobb létezésének alapvető motivátora azonban az ország morális és gazdasági állapota. Minél rosszabb a helyzet, annál virulensebbek az ilyen mozgalmak. A helyzet pedig rossz, és most pont az akarja ezzel a politikai indítékból kiagyalt pótcselekvéssel megállítani a radikálisokat, akinek nagymértékben köszönhető a mozgalmuk utóbbi időben tapasztalt felfutása.

*

Gyurcsány Ferenc az, akinek miniszterelnökségéről és politikájáról már csak a legelvetemültebbek hiszik el, hogy sikeres. Aki alatt romlott az életszínvonal, de nem egy belátható fejlődés és világos jövőkép érdekében. Akihez zavaros üzleti és kormányzati ügyek köthetőek. Akinek a kormánya nem volt képes érdemi lépéseket tenni pont azokban a kérdésekben, amik mozgósítják a szélsőjobbot, és aki mindezt betetézte azzal, amit az őszödi beszédben és beszéddel elkövetett.

A radikálisoktól az ember nem várhat nagyon mást, mint amit szombaton is produkáltak. A chartát mindenféle naiv világjobbító szándékból aláíróknak meg lehet bocsátani. Talán ők is belátják, hogy akarva, vagy akaratlanul farizeussághoz adták a nevüket. A minden chartát, "ott egy pók a falon, Orbán Viktor határolódjon el" típusú nyílt levelet aláírókra pedig szót sem érdemes vesztegetni. Gyurcsány Ferencnek viszont mennie kellene.







Magyar Farizeus Charta - kommentek
2008-09-23 16:05:39 - mildi

gepárd,
mongyá' má' két okot, hogy miért kéne utálnom a(!) cigányokat! így ánblokk az összeset
utálok cigányokat (észrevetted a határozott névelő hiányát, és az igeragozás alanyi mivoltát?), de utálok én jól szituált, szőke/kékszemű egyénkéket is.
na, erről ennyit.

Ádám,
franc se tudja...az tény, hogy Fletó politikát csinál ebből a náciveszélyből, nem csak (és elsősorban) az emberszeretet miatt chartázik, de joga pont annyi van utcára vonul(tatni), mint bárki másnak, ha nem tetszik vmi -érzékenyebbek meg igyanak egy kis gyomorkeserűt és/vagy írjanak publit
az meg hogy a chartások miatt álltak neki törni-zúzni, kissé meredek állítás, amennyire eddig tapasztaltam, nem igazán szorulnak indokra.
(cipőkkel a szovjet emlékműnél?! na, itt bántam erősen, hogy nem szeretem az unikomot, mindegy, úgyis fogyózom...)

nem szándékozom hisztit nagyobbítani (nem vok politikus), de qrvára unom a margón kívülieket, és mivel az ember nem naon tehet mást, hát vonulgat.
de mivel fletót illetően nem naon különbözik a véleményünk (tleg nem chartellezni kéne, hanem végre épkézláb törvényi szabályozás + normális jogalkalmazás, + nem kívánom a képesebb felemet adni egy olyan árucikk reklámozásához, amit nem szeretek ) ezt a dzsemborit kihagytam
ellenben megyek okt. 4-én, egy baromira színes virágmintás ruciban-ha az időjárás engedi, ha nem, akkor fázni fogok...
és persze szeretettel elvárlak/unk téged is-hozd magaddal elefántot is! :D
2008-09-23 14:34:56 - Gepárd

Paskom!

Orbán egyébként azt mondta, hogy "az ország fontos ügyeit érintő kérdésekben sohasem hazudott", nem szimplán csak sohasem hazudott!!! aki nem hiszi meg lehet nézni a YouTube-on a Sváby-interjút, abban hangzott el!!! Remélem most nem indul meg a Ezüsthajó, Happy End, Kaya Ibrahim (akiről már tudjuk kicsoda), Joszit Tot, bánya, szőlőp-féle demagóg duma!!
2008-09-23 14:29:39 - Gepárd

Chartások! Mondjatok már nekem kettő (azaz 2) dolgot, hogy miért kellene kedvelni a romákat és azok képviselőit. Nos? Ész érveket kérek: netán életvitel, hozzáállás, alkalmazkodó-képesség, magaviselet? várom a válaszokat.. ja és nem kell azonnal fasisztázni.
2008-09-23 13:54:43 - israeli

http://www.gondola.hu/cikkek/61378
2008-09-23 13:32:29 - israeli

2008-09-22 19:11:01 - paskom

te paskom..!
Jó ez a "Sosemhazudtam Viktor", de azért a szombati, "Én, még sohasem estem bűnbe Ferenc" sem rossz..!
2008-09-23 13:13:11 - israeli

Ádám kedves, az értetlenkedőknek mond azt, hogy ezek a neves művészek az abszolút jószándékuk ellenér, vagy éppen ezért, nem vették észre, hogy egy magát, és mindenkit lejárató teljesen hiteltelenné vált politikus túlélési ezközeivé válltak..!
A cikk rendkívül korrekt..!
2008-09-23 09:48:32 - fuhur

hzolka:
"Megugye jó lenne, ha a Hírszerző roppant bátor és szókimondó újságírói lassacskán konkrétan állást foglalnának az alábbi alapkérdésben:
Vajon mekkora összeg átcsoportosítását tartják kívánatosnak a tőke, a vállalkozók, a közép/felső-közép osztály javára ahhoz, hogy nagyobb legyen a gazdasági növekedés? Kiknek a rovására képzelik ezt, konkrétan hogyan képzelik lebonyolítani? Mit gondolnak, ennek milyen társadalmi/politikai következményei lennének, hogyan lehetne ezeket kezelni? Megéri-e? Ha igen, miért? Van-e politikai erő, amelyik hajlandó erről nyíltan és nem lapos közhelyekben, hanem konkrétumokban beszélni, ha még a Hírszerző sem hajlandó? Melyik erő ez?"

Ezek szép kérdések és jó lenne rájuk választ kapni, csak pont a hírszerzős újságírók válaszára nem vagyok kíváncsi. Sokkal jobban érdekelne a parlamenti pártok válasza ezekre a kérdésekre.

Csakhogy ott hatalomféltő inkompetens barmok vannak, akik ezekre a kérdésekre nem tudnak/akarnak egyenesen válaszolni. Sajna.
2008-09-23 00:28:13 - ugor

Ja és még valami: a kultúra mint a szélsőségek szelídítője. Micsoda kultúra-kép ez: Hattyúk tava? Nem kulturális jelenség az egész, és nem éppen kulturális különbözőségek okozzák az egész felfordulást? Vagy a toleráns az kultúra, a fundamentalista meg kulturálatlanság?
2008-09-23 00:20:56 - ugor

A chartát mindenféle naiv világjobbító szándékból aláíróknak meg lehet bocsátani. - Ez durva. Bűn lett itt elkövetve? Ki bocsát meg kinek, és miért is? Nem lehetne egy kicsit szerényebben? Nem bonyolultabb ez az ügy annál, hogy jöjjön KÁ., és megmondja, hogy mi is ennek az ügynek a lényege, és megbocsásson? Azért köszönöm, a jövőben is számítok a humánus bánásmódra.
2008-09-22 20:01:55 - afkfk

Egyébként tök jó lenne, ha valaki Kiss Ádám eme publicisztikájának kapcsán indítana egy topicot, s én indítok is egyet:P
2008-09-22 19:55:17 - afkfk

Mars-mező: Kulka János, Bródy János,Moór Mariann,Kállai Ferenc,Bacsó Péter,Dés László,Fischer Iván,Garas Dezső,Koltai Róbert,Mundruczó Kornél...folytassam?
Kik ezek az emberek? Lóbetegségek?
Mars persze vonzódik, mihez, kikhez is?
2008-09-22 19:47:26 - afkfk

magammagam-nak:
Szerinted baj, ha egy fiatal publicista egyre jobban látja a dolgokat, s egyre jobbakat ír?
2008-09-22 19:42:40 - afkfk

Nem gondoltam, hogy Kiss Ádám publicisztikája ekkora indulatokat fog elszabadítani, de ez valahol jó jel, mert a realitást pedzegetjük (néha és néhányan).
Ez nem a Fórum, de kénytelen vagyok néhány megjegyzést tenni.
Gavrával szinte mindenben egyetértek, Ádámmal is többnyire,de mindketten tisztában vannak a publicisztika című műfajjal, s ez nagy dolog manapság, amikor oly kevesen vannak, akik képesek nem elfogult publicisztikát írni. Egyre döbbenek Debreczenin, s rémülettel tölt el, hogy az itteni főszerki is mennyire indulattal telt baromságokat írkál.
Persze néhány hozzászóló nyilván annyira idős, hogy a tyúkokkal fekszik, vagy fexi mártuskát tekinti mérvadónak:P
Tessenek végre felfogni, hogy csak az ácsingózzon a hatalomért, aki a nemzet igazi szolgája akar lenni. A többinek sicc!
Magam azt gondolom, hogy a múlt szombat provokáció volt, mert ha ócska kurva lennék, akkor ilyen módon bizton magamra húzhatnám azokat a töketleneket, akiknek fel sem áll rám, mert magam sem az ágyban keresem a szexet, hanem a szónoklataimban, de felizgattam másokat. Politikusaink többnyire mentálisan beteg emberek, mert hatalomvágyuk manapság már több, mint tolerálható; hiszterizált ribancok, akik hisztériát keltenek.
Ebben a publicisztikában Ádám kevésbé volt pikírt, de felmutatta a penge 3-at:P
2008-09-22 19:25:05 - cziffra

adam , grt az irasodhoz. az ellenvelemenyek a lejart szavatossagu ballib oldal nem tul magas toleranciakuszoberol arulkodnak. pedig te pusztan objektiv voltal, es nem partos.
de sebaj, vegjatek van, es ezen nem valtoztat egy szanalomra melto ripacs hatalommento kiserlete. a legkesobb 2010-ben megrendezesre kerulo valasztasok utan nemcsak a miniszteriumokban cserelik le a telefonkonyveket, hanem az ertelmiseg is generaljavitason esik at. egy korszak veget ert. az antifasiszta hiszti gyurcsannyal sulyosbitva mara nehany ezer embert erdekel. bovebben a pozsonyi uj szo holnapi szamaban ...
2008-09-22 19:11:01 - paskom

Kedves Ádám! Ezekért a gondolatokért kár volt "tollat ragadni"! Nem tudom mi köze egy sajnos egyre radikálisabban fellépő szélsőséges csürhe elleni demonstrációnak a kormányzáshoz. Attól, hogy Gyurcsány maga szerint bukott, hiteltelen politikus még szive-joga a tiltakozás. Miért nem a gátlástalan, cezaromániás, de kétségkivül jelenleg népszerü Orbán SOHASEMHAZUDTAM Viktoron kér számon egy Gyurcsányéhoz hasonló kezdeményezést ?
2008-09-22 19:04:59 - Mikroorganizmus

Túl sokat ide nem érdemes már írni, megválaszolom a nekem szegezetteket:
1. Aki öregnek titulál némi vulgáris felhanggal, az téved, mert középkorú vagyok, ámde ő nem biztos, hogy az lesz, hátrébb az agarakkal.
2. Orbán nem jött a képbe, mivel GY.F. ellenlábasa, rá hivatkoztam, hiszen ha GY.F. bukik, OV. lép az örökébe.
3. Az objektivitás kevesek erénye. Igenis nem kell elfogultnak lenni. Én nem vagyok az sem a jobb-, sem a baloldallal. Látom az erényeket és a hibákat egyaránt, de bizony az már nem mindegy, hogy milyen hibák is azok. Ez a legutóbbi lehallgatási botrány, mely mögött egy kis párt kinyírása és leszalámizása áll, elég nagy sár a Fidesz fején, s ha hozzáveszem a Színművészeti "lájtos Őszödjét", mit is lehetne mondani a Fideszről? Gyurcsány meg nem bír a párttársakból álló klikkekkel, akik csakazértsem fogják vissza magukat, még most sem. Nehéz objektívnek maradni, tény, de akit elkábítanak az érzelmei politikai síkon, és abból ítél, felér egy végzetes tévedéssel. Hiszen a jövő leledzik abban, amit ma eldöntünk.
Épp ezért látszik a hozzászólásokból, hány felnőtt és hány "márciusi ifjú" van itt köztünk. Higgyétek el, van mit tanulni és megfontolni. No persze mindenki úgy hagyja megvezetni magát, ahogy neki jólesik, és ha a cikk írója is elégedett magával, hát lelke rajta...
2008-09-22 19:03:15 - Morgoth Bauglír

1. A chartázás felhergelte a szélsőségeseket? Hát ha így történt, úgy valóban felesleges és káros. Borozgatni kéne meghívni őket inkább, ugye?
Nos, szerintem inkább az lenne a gond, ha nem hergelné fel őket, ugyanis az azt jelentené, hogy már megengedhetik maguknak, hogy magasról tesznek mindenre és mindenkire. Meg amúgy is: mégis miért aggódik a cikkíró az esetleges "felhergelődésért", a szélsőségesek idegi épségéért? Ott kell ütni őket ("provokálni"), ahol érjük.
2. Hiteltelen politikus próbál népszerűséget kovácsolni a szélsőségesek elleni fellépéssel? Ez is sajnálatos, mivel sokkal jobb lenne, ha - tekintve, hogy a politikus társadalmi igényeket kielégítve tör népszerűségre - az extremisták verbális ostorozásával egy ezredszázaléknyi népszerűséget sem lehetne nyerni.
Szerintem teljesen mindegy, ki lép fel a nemkívánatos jelenségek ellen, legjobb belátásunk szerint kell csatlakozni hozzá, elvégre a charta kiáltványa nem szavazócédula. Kétlem, hogy még maguk az aláírók mindegyike is "oda" szavazna.
3. A rendőrség dolga a fellépés? Az övé is. Minden esetben, jogszabályi kötelessége. De ez nem zárja ki azt, hogy a nem radikális többség egy része kifejezze ellenszenvét a randalírozókkal szemben. Mert az, hogy a rendőrség fellép, csak fizikai és retorziós fenyegetést jelent a szélsőségesek számára, nézeteiket attól még ugyanúgy hangoztathák majd a legundorítóbb módokon.
Elég kitekert gondokodásra vall a kétfajta fellépés egymás alternatívájaként való beállítása.
2008-09-22 18:58:21 - holmes

"A randalírozókat nem a párezer chartista összefogása kergette haza, hanem a szokatlanul hatékonyan fellépő rendőrség."

Demokratikus jogállamban ez így szokás.

A cikk többi része már nem is érdekes, puszta spekuláció lehet, ah már a lídben hiányolja a szerző, hogy nem verekedett össze a charta és a randalírozó banda. (Jól néznénk ki)
2008-09-22 18:47:59 - magammagam

Az a baj, kedves Ádám, hogy valami kényszer hatására mindenáron emerre is ütni akarsz (és ütsz is), amikor amarra van üthetnéked. Ez szánalmas egyrészt, és arról árulkodik másrészt, hogy kompenzálni akarsz valamit. Pl. azt, hogy nehogymá' odasoroljanak téged valahova. De hát ez egy publicisztika akar lenni, abban markáns véleménnyel. Ne parázz, Ádám! Ne akarj ennyire megfelelni!
2008-09-22 17:40:18 - Kiss_Adam

mars

de, válasz.

1. ki mondta, hogy nincs joguk bármi ellen és mellett kiállni?

2. muszáj mégegyszer leírnom? a művészi, és akármilyen teljesítmény és az ennek járó tisztelet, meg a politikai állásfoglalás két külön kategória. Attól, hogy Bródy János aláírta a Chartát, még nem gondolok mást a Földvár felé félútonról. Ahogy Szörényi Leventét sámánkodásától függetlenül is korszakalkotó zenésznek tartom. Mit olyan nehéz ezen megérteni, vagy hogyan fogalmazzak, hogy érthető legyen?
2008-09-22 17:23:05 - mars

Ádám, ez nem válasz a felvetésemre. Ha a jobboldali művészek akármilyen rendezvényen SZÓ NÉLKÜL megvallhatják nézeteiket akkor szerintem egy mégiscsak pártpolitikától mentes (ha megjelentek volna ott fideszes, kereszténydemokrata személyek kidobták volna őket?)szerveződés alkalmával aláírásukkal is joguk van embereknek valami mellett ill. ellen felhívni a figyelmet.
Mégegyszer mondom: amit te és hozzád hasonló társaid művelnek, párdon írnak, az színtiszta gúny és káröröm.
2008-09-22 17:22:49 - XXX

A cikk jó!
Te meg Mikroorganizmus egy vén balfasz vagy!
2008-09-22 17:13:19 - hzolka

Kedves Ádám,

Akkor légy szíves közöld Tamás Pállal is, hogy nem érdekel az okoskodó hozzászólása a Fidesz szavazótáboráról. Te már csak tudod, téged már pofoztak meg a kopaszok (ezek szerint).

Értem én, hogy mit mondasz, a szónoklatok nem érnek semmit, nyírjuk ki őket. Mert a folyamat végén ez lesz, Ádám, a "rendőri fellépés hatékonysága" itt éri el a maximumot. Mert lehet egyre erősebb könygázt fújni, meg lehet gondolni, hogy majd két csendőrös pofontól hazaszaladnak, de nem úgy néz ki, hogy ebbe az irányba mennek a dolgok. Ennek a "hőzöngő csürhének" társadalmi és politikai támogatottsága van. Ezt a hasonló nyugati csürhéről nem lehet elmondani. Társadalmi és politikai támogatás ellen pedig társadalmi és politikai eszközökkel lehet küzdeni. Például vonulással. Meg avval, hogy nem a levegőbe szövegelek arról, hogy csökkentsük az adót, aztán majd valaki kitalálja hogyan, hanem leteszek megoldásokat meg ezekhez menetrendet a társadalom elé, hogy az emberek tudjanak miben hinni azon kívül, hogy a cigányok meg a szegények meg a Gyurcsány ellopják a pénzüket. Ezt a hitet sajnos a Hírszerző is erősen táplálja a magadfajták cikkeivel. Mert számokról, konkrét megoldási javaslatokról sosincs szó, csak közhelyek vannak arról, hogy a kevesebb adót majd biztos befizetik, meg hasonlók.
2008-09-22 17:07:02 - Kiss_Adam

"Ha elvitatjuk a kezdeményezés jogalapját, megkérdőjelezzük az aláírók elhivatottságát, ill. ennek szabad megvallását, akkor a többi neves aláíróval a fent nevezett személyeket is szembeköpjük."

Ez hülyeség. Már elnézést. Wass Albert és Déry Tibor művészi eredményeit sem vitatom el, pedig az elveikkel messze nem értek egyet.
2008-09-22 17:03:40 - snakekiller

Gyurcsány hiteltelensége nem vélemény, hanem sajnos tény; hiszen sem a lakosság többsége, sem a szakértők, sem a volt koalíciós partnere, sem az ellenzék nem ad a szavára, bukott politikusnak tekinti. Hogy okkal, vagy ok nélkül, az lényegtelen
2008-09-22 17:01:55 - Rqi

Hogy a dolgok elevenjére tapintottál, Ádám, az kiderül a reakciók hevességéből is.
Tényleg szánalmas és álszent dolog volt ez a charta, és ezen nem sokat változtat, hogy mit gondolunk a turbómagyarokról, vagy Orbánról. Többet érne mindenféle pirossipkás felvonulósdinál, ha mondjuk csak egy napig nem mondanának cigányvicceket a Gyurcsány-fanok.
2008-09-22 16:56:18 - mars

Néhány név az aláírók közül:
Kulka János, Bródy János,Moór Mariann,Kállai Ferenc,Bacsó Péter,Dés László,Fischer Iván,Garas Dezső,Koltai Róbert,Mundruczó Kornél...folytassam? Tudnám folytatni.
Mielött gyurcsány-chartát emlegetünk, Gyurcsány politikai túlélési szervezetéről beszélünk, és egyáltalán nem a miniszterelnök iránti gúny és káröröm lengené körül a szervezkedést: akkor fel lehet tenni a kérdést: az elöbbi személyekkel mi a helyzet? Művészek. Tehetségükhöz, társadalmi közmegbecsülésükhöz kétség nem férhet. Most csak közülük válogattam. Ha elvitatjuk a kezdeményezés jogalapját, megkérdőjelezzük az aláírók elhivatottságát, ill. ennek szabad megvallását, akkor a többi neves aláíróval a fent nevezett személyeket is szembeköpjük.
Tisztelt Kiss Ádám: nézz a szemükbe!
2008-09-22 16:53:04 - Kiss_Adam

Kedves mikroorganizmus. Műveletlen fejemnek már csak egyet árulj el. Hogy kerül ide Orbán?
2008-09-22 16:46:57 - violator

Mikroorganizmus: egy vélemény hogyan lehet objektív?
2008-09-22 16:42:38 - Mikroorganizmus

Az, hogy szerinted GY.F. hiteltelen politikus, egy dolog, Orbán meg politikai bűnöző (aki persze sosem hazudott ;-DD), talán nézzél bele a fórumokba, sok mindent olvashat az ember, amiről netán lemaradt. Gyurcsány nem gyógyír, nem orákulum, de fordítsuk meg, Orbán az? Mit sem tudsz az életről, a mögöttes dolgokról, arról, hogy minden csak a pénzről szól, a hatalomról, a kapcsolatokról, és hogy minél több titok maradjon titok. Ez NEM pártfüggő.
Orbánnak annyi vaj van a fején, hogy kenterbe veri Gyurcsányt is, pedig annak is van épp elég.
A fenét érdekel, hogy te hova húzol, de nem vagy objektív, és ez igen nagy baj a szakmában. Ugyanazt csinálod, mint Bayerzsóti, csak nem olyan drasztikusan. Jó kis dicséret, mi?
2008-09-22 16:23:35 - gapejeer

Relációnalízis szerint ez "B": állítás igaz, indoklás igaz, összefüggés nincs (vagy nem helyes az összefüggés). Láttunk már ilyet, amikor egy város vezetője nyomja veszettül a dudát tiltakozva az általa vezetett város útjainak kritikán aluli állapota miatt! Hát ezek vagy teljesen idióták, vagy mindenki mást tekintenek annak!
Példa:
Ha te vagy a vendéglőtulajdonos és egy vendég részegen zaklatja a többi vendéget akkor: a, aláírásgyűjtésbe kezdessz a vendégek között és (akkár más vendéglőst is bevonva) szigorúan elítélitek az ilyen magatartást b, kidobod a vendéget az éttermedből
Kiegészítő kérdés: melyik verziónál marad középtávon több vendéged?
A helyes megfejtéseket kérjük barátaival megbeszélni :)
2008-09-22 16:22:06 - gapejeer

Relációnalízis szerint ez "B": állítás igaz, indoklás igaz, összefüggés nincs (vagy nem helyes az összefüggés). Láttunk már ilyet, amikor egy város vezetője nyomja veszettül a dudát tiltakozva az általa vezetett város útjainak kritikán aluli állapota miatt! Hát ezek vagy teljesen idióták, vagy mindenki mást tekintenek annak!
Példa:
Ha te vagy a vendéglőtulajdonos és egy vendég részegen zaklatja a többi vendéget akkor: a, aláírásgyűjtésbe kezdessz a vendégek között és (akkár más vendéglőst is bevonva) szigorúan elítélitek az ilyen magatartást b, kidobod a vendéget az éttermedből
Kiegészítő kérdés: melyik verziónál marad középtávon több vendéged?
A helyes megfejtéseket kérjük barátaival megbeszélni :)
2008-09-22 16:10:55 - Kiss_Adam

Kedves Hozzászólók!

Köszönöm a kommentárokat. Nem kívánnék mindegyikre érdemben reagálni. A további fölösleges okoskodó hozzászólások elkerülése végett viszont elmondanám, hogy a kopaszok általi megpofozáson, a rendszeres beszólásokon, a sörösüveggel való megdobáláson, meg a rendőrök bunkóságain már rég túl vagyok.

Éppen ezért gondolom azt, hogy párezer ember zászlólobogtatása egy hiteltelen politikus vezérlete alatt nem fog semmit sem érni az ilyen hőzöngő randalírozók ellen. Inkább csak árt az ügynek.

Aki nem hiszi, legközelebb álljon be közéjük maga.
2008-09-22 15:43:34 - Mikroorganizmus

Jó hosszú cikket kanyarítottál, fiam, biztosan karakterre fizetnek. Látom, meglehetősen fiatal vagy, így számodra semmit sem jelent egy utcai harc, a félelem, egy felgyújtott autó, ordítozások, egy Gyurcsány-bábu nyakára húzott kötél.
Mindegy, hogy melyik oldalon állunk, vannak határok, érted? Azok, akik a fentieket képviselik, átlépték már azt, ahogy megnyilvánulhat bárki. És az én kirakatomat ne törje be senki, az én autómat ne gyújtsa fel senki, engem ne félemlítsen meg senki, hanem észérvekkel, vagy "simán" utcára vonulással fejezze ki nemtetszését valami ellen.
A Charta nem jelentett mást, minthogy nem tetszenek a szélsőjobb, a radikális zúzócsapat eszközei, nem pedig Gyurcsány felé szolidaritás, horribile dictu érte való menetelés.
Éretlen vagy, ha ez a konklúziód. De akkor miért is írsz? Pontosabban: miért is jelenik meg?
2008-09-22 14:46:35 - hzolka

ez nem jelent meg:
Kedves Ádám!
Mintha megfeledkeztél volna a szintén liberális Index újságírójának megrúgdosásáról. Vagy tán az is Gyurcsány miatt történt? Látom azt gondolod, a fasiszta radikalizmusnak nincs komoly társadalmi bázisa Magyarországon. Hát akkor közlöm, hogy elég nulla a társadalomismereted, meg a politikai érzéked is. Ilyen kijelentéseket ugyanis még a Tamás Pál féle vén rókák is csak empirikusan alátámasztva engednek meg maguknak. Az ő felmérése pedig pont azt mutatja, hogy a Fidesz szavazók harmada rokonszenvez ezzel a radikalizmussal (és ezt én a tipikus polgéri munkehelyemen bizony igencsak érzem is - nem úgy mint Te a libsi szerkesztőségben). Úgy tűnik hiányzik Neked meg a többi lib újságírónak pár pofon a kopaszoktól, hogy kicsit megérezzétek, merre folyik a történés kishazánkban. Könnyű otthon a klaviatúra előtt bátornak lenni. Kicsit más érzés mikor ott vagy a cipőknél a Duna-parton és nálad pusztán 10 évvel fiatalabb egyetemisták komcsiznak meg hazaárulóznak (mintha valami vén párttag lennél és nem egy hozzájuk hasonló fiatal mérnök) csak azért mert mersz kiállni a jelenlegi miniszterelnök mellett. Ami ugye demokráciában alapvető politikai jog.
2008-09-22 14:44:23 - hzolka

folytatva:
Megugye jó lenne, ha a Hírszerző roppant bátor és szókimondó újságírói lassacskán konkrétan állást foglalnának az alábbi alapkérdésben:
Vajon mekkora összeg átcsoportosítását tartják kívánatosnak a tőke, a vállalkozók, a közép/felső-közép osztály javára ahhoz, hogy nagyobb legyen a gazdasági növekedés? Kiknek a rovására képzelik ezt, konkrétan hogyan képzelik lebonyolítani? Mit gondolnak, ennek milyen társadalmi/politikai következményei lennének, hogyan lehetne ezeket kezelni? Megéri-e? Ha igen, miért? Van-e politikai erő, amelyik hajlandó erről nyíltan és nem lapos közhelyekben, hanem konkrétumokban beszélni, ha még a Hírszerző sem hajlandó? Melyik erő ez?
Gyurcsány válasza egyértelmű: nem éri meg. Ezt lehet vitatni, vannak érvek ezen álláspont ellen. De akkor erről tessék konkrétan beszélni.
Máshogy közelítve: miből a T. Cikkíró, hogy a középosztályunk nem fasizálódik, hanem ez csak érzékcsalódás, vagy Gyurcsány trükkje? Ha mégsem gondolja, akkor hogyan képzeli ennek a fasizálódásnak a megállítását?
2008-09-22 14:40:34 - Gazvezir

Kedves Ben2

A két tábor sikertelenségéhez.

Az általad szélsőjobbnak nevezett oldalt azonosítani a zsidó és cigányellenességel szerintem felszines. Valóban néhány egyszerübb ember közülük ebben látja a megoldást, de ez szerintem nem jelentheti azt, hogy mindenki, különösen nem hogy a fő ideológusai is így gondolkodnának.
Pl.: A cigányok jelentette problémára, érdemi megoldási javaslat csak tőlük (Jobbik) érkezett, nevén nevezve a dolgokat amit majd néhány polgármester átvett s így kerültek a média figyelem keresztüzébe, a munkát segély helyet problematikával. Ezek a gondolatok nem ördögtől valók mégis milyen nagy ellenállást keltett a politikailag korrekt oldalon, próbálva visszatérni, az általuk követendőnek tartott "A töbségi társadalom intoleráns, s ezért nincs esélyük a munkaerőpiacon a cigányságnak...." gondolatokhoz.
A probléma a szélsőjobbal jelenleg sokkal inkább az a pár száz ember, aki elégedetlenségét kövekkel és értelmetlen jelszavakkal akarja kifelyezni anélkül, hogy tudná mit is jelent.
2008-09-22 14:37:00 - aesopus

Sajnálatos ez a cikk. Ezer ponton lehetne vele vitatkozni, nem is tudom, hol érdemes kezdeni. (Ha egyáltalán...) Egy felületes adatokkal, demagóg szólamokkal operáló, nagyképű munka. "Majd én megmondom a tutit" felhanggal.
De amint látom, sokaknak tetszik. Hát persze. Nyilván én sem látom a fától az erdőt, mert valószínűleg egy vak és süket nyugdíjas Gy.F.-fan vagyok.
Na, akkor megpróbálom kiheverni ezt a kórt! Nagyon fogok igyekezni.

Először is nem felejthetem el, hogy ebben az országban minden rossz az aktuális baloldaltól és annak vezetőjétől ered. Azóta élünk legrosszabbul, amióta Gy.F. megjelent a színen. És addig volt jó magyarnak lenni, akkor bizony Kánaán volt, amíg ez a szegény baloldal által démonizált OV trónolt. Akkor nem voltak szélsőségesek az utcán, csak békés jobboldali tüntetők, akik mellett sosem láttunk szunnyadó extremitásokat. Nem volt fujjogás, köpködés, ünnepzavarás, ordítozás a temetőben, ha netán az ellenzék megszólalt. Nem voltak társadalmi problémák, szegénység, munkanélküliség, rossz egészségügy, duzzadt államapparát, zsebüket tömködő és hirtelen meggazdagodó politikusok, jobbról megszállt média, közigazgatás, ezért nem is kiabálta a nép, hogy monnyonle, takarodj, hazug, csaló, hazaáruló, mert minden szép volt.

Másodszor azt is észben kell tartanom, hogy akárki jönne balról, úgyis pillanatok alatt kiderülne, bármit és bárhogy tesz, hogy hazug, csaló, csak rosszat akaró milliomos, aki ahelyett hogy az országért és a magyarságért, csak a hatalomért él, úgyhogy monnyonle, mert mi lesz a néppel és az erkölccsel, és mert különben hergeljük a lakosságot és a randalírozókat, és mi jobbat érdemlünk, szóval takarodjon az egész hataloméhes baloldal, székét féltő, fizetését fel sem vevő Gyurcsányostul, aki már akkor megbukott, amikor elmondta, hogy mit hogyan szeretne csinálni, attól kezdve úgysem hagyja senki.
Szóval jobb lenne, ha ezentúl demokratikusan csak jobboldali politikusok lennének a színen, és akkor elcsitulnak a szélsőségesek. Ez nem zsarolás, csak ésszerűség. Béke lesz, nyugalom, jólét.

Talán kevesebbet kellene olvasnom, emlékeznem és gondolkodnom, akkor talán felnyílna a szemem, és belátnám, hogy aki ma Mo.-on nem így látja a dolgokat, az szánalmas, megtévesztett és balga...
2008-09-22 14:13:59 - Fedor

Nem tudok 100%-ban egyetérteni, bár sok a találat, elismerem. Egyértelmű ugyan, hogy Gyurcsányéknak hátsó szándéka is volt ezzel a mozgalommal (kár egyébként, hogy rátelepedett, mert sokakat pont az ő személye taszítja el ettől a mozgalomtól), és egyértelmű, hogy ez a Charta önmagában nem old meg semmit, de valahogy jelezni kell, hogy ebben az országban még vannak normálisak is, hogy nem csak olyanok élnek itt, akiknek az az egyetlen programpontja, hogy "Gyurcsány takarodj". Vannak elvek, amelyeket nem tudok nem elfogadni attól függetlenül, hogy rajtam kívül kik állnék még mellé. Nem kell ahhoz elvetemült kormánypártinak lenni, hogy legalább ebben az egyben egyetértsen az ember a miniszterelnökkel.
2008-09-22 13:54:48 - ben2

szomorka:

A cikkíró nem tett egyenlőségjelet a két tábor közé, hanem definiálta őket, mégpedig meglehetősen pontosan.
Egyenlőségjel maximum abban lehet a szélsőjobb csürhe és a chartázók között, hogy mindkét tábor esélytelen arra, hogy az általuk áhított eredményeket valaha is elérje.
Nem azért, mert kevesen vannak, nem azért, mert nem elég lelkesek vagy mert nem kapnak kellő társadalmi támogatást.
Azért nem lesznek sohasem sikeresek, mert álproblémákra adott álmegoldásokkal még soha senkinek sem sikerült valódi, kézzel fogható eredmény elérnie.
Vajon a szélsőjobbos randallírozó problémáit (munkanélküliség, iskolázatlanság, szociális nyomor, magány, stb.) megoldaná az, ha kizavarnák a zsidókat és a cigányokat az országból? Nyilván nem.
És a chartás őszülő 60-70 körüli volt szakszervezeti bizalmis visszakapja a rendszerváltáskor elveszett önbizalmát, társadalmi megbecsülését, szociális biztonságát, politikai befolyását, ha a szélsőjobbos kirekesztő eszmék eltűnnek a magyar közéletből? Nyilván nem.
Ezek az emberek, szélsőjobbosok, chartások továbbra is ugyanolyan frusztráltak és reményvesztettek maradnak, mint eddig.
Ezért gyomorforgató, amikor pártpolitikusok a saját hatalmi túlélésük érdekében médiabohócot csinálnak belőlük ország-világ előtt.
2008-09-22 13:26:04 - afkfk

Az utóbbi hónapok egyik legjobb publicisztikája ehelyt. Gratula Ádám!
2008-09-22 13:08:38 - rizgar

Kedves Szomorka!
1. Tévéből tájékozódni NEM lehet. A tévé manipulál, NEM tájékoztat!
2. Az előbbi pont "nagyszerű" ismerője és képviselője: GYF!
3. kérdés: a magyar lakosság meddig hisz a tévének/GYF-nek inkább, mint a saját szemének!?

P.S.: Valóban a "fasiszta" veszély a legnagyobb problémája ennek az országnak, mely a K-Európa éllovasából a béka segge alá csúszott!!
2008-09-22 12:40:54 - Sierra

Ott a pont, Ádám.

Gyurcsány Ferencnek már két éve mennie kellett volna. Két érv volt, hogy miért nem megy:
1) Mások is hazudtak és elkúrtak, nem csak ő
2) Mert szélsőjobboldali veszély van és neki maradni kell, hogy megmentse az üldözötteket a veszélytől

Most éppen a másodikhoz akart nyúlni és ennyi van a történetben. Azt hiszem nem is siker nélkül. Addig ez mindig sikeres taktika lesz, amíg jó sok olyan ember van, akinek a világpercepciója hasonlít Szomorkáéhoz.
2008-09-22 12:19:19 - szomorka

Kedves Ádám,

Szerintem az a farizeus, aki egyenlőségjelet tesz a charta és az elborult elméjű radikálisok közé.
Egyébként sem szeretem azokat a "megmondó embereket", akik azt hiszik, hogy akkor tűnnek semlegesnek, ha egyet ütnek balra és ugyanabban a percben egyet jobbra is. A fenti publikációból egyértelműen ez látszik. Ön szerint jobb lenne csendben nézni, hogy napról napra radikalizálódik ez a csürhe? Nem kéne olyan számháborúba kezdeni, hogy hányan voltak. Egyébként a TV-ben nézve én ugyanannyinak láttam a Kossuth téren összegyűlt tömeget, mint Rákay Filipp pár éve.
De nem is ez a legfontosabb. Nem vagyok egy beírogatós, de ez a publicisztikának nevezett iromány nagyon felbosszantott.
Szerintem pedig pocsék írás.
2008-09-22 12:04:04 - kaffa

Jó írás :)
Amiról szól, nem csak én hanem sokan mások is így gondolják.
Elhatárolódás, Chartázás, egy kormány ne elhatárolódjon chartázzon a nem kívánatos jelenségekről-től, hanem próbálja meg,őket fölszámolni.
2008-09-22 11:16:00 - jakabaa

Charta = Újbolsevik Kiáltvány, homokba dugott fejjel, népnek mutatott lelkileg-anyagilag csupasz sseeggeell

Névtelen írta...

Bódis Kriszta:
A kisebbségi témákkal foglalkozó regényeiről és dokujairól ismert filmes-írónő barátai életébe kapcsolódott be kamerájával, hogy megmutassa az elszigetelt faluban élő leszbikus Mari és roma szomszédasszonya szerelmét. És a gyomorszorító történeten keresztül azt, hogy bizony olykor még a szerelem sem elég erős, hogy lerombolja a becsontosodott előítéleteket.

Névtelen írta...

Szerintem a nukleáris kísérletek hiánya miatt van az egész. Amikor én gyerek voltam, még tisztességes nyaraink voltak. Akkoriban minden nap esett az eső.

Névtelen írta...

csak pofázunk, pofázunk, de dolgozni senki sem akar

Névtelen írta...

tehetsegtelen irigy szar vagy!

Török Diszkó írta...

kedves névtelen, tényleg komikus eredményt hoz, ha beütjük a google-ba a "Szeretem Magyarországot" keresést

http://www.google.hu/search?hl=hu&q=szeretem+magyarorsz%C3%A1got&btnG=Keres%C3%A9s&meta=

Névtelen írta...

A NYILVÁNOSSÁG KLUB VISSZAPERELNÉ A HÜLYESÉGET A SZERETEM MAGYARORSZÁGOTTÓL

BUDAPEST (2007. január 3.) - A jogi utat sem tartja kizártnak a Nyilvánosság Klub által a Magyar Távirati Irodához eljuttatott közlemény, amelyben a civil szervezet éles hangon ítélte el a Szeretem Magyarországot Klubot. Az egykor szinte hetente bornírt nyílt leveleket publikáló, ám az utóbbi hónapokban csendes Nyilvánosság Klub most azt állítja, hogy "az idiotizmus, a giccs, és a kommunisták seggének nyalása civil köntösbe bújtatva" az ő szellemi termékük, amelynek használatáért a Szeretem Magyarországot vagy fizet, vagy súlyos kártérítési perekre számíthat.

A NYK közleményét jegyző Vásárhelyi Mária szerint ők elismerik, hogy "a SZMK kicsit módosítgatott az eredeti ötleten, éhező esztéták és irodalomkritikusok helyett például lecsúszott tévéseket, bukott üzletembereket és mindenféle túlmozgasásos, mindig helyezkedő seggfejeket állított harcba, ez azonban nem tudja leplezni a kétségtelen tényt, hogy itt bizony a Nyilvánosság Klub lenyúlásáról van szó”.